#NLSHfritid

Er du spent på hva lokalområdet kan tilby deg som jobbsøker til Salten, Lofoten og Vesterålen? Her kan du lese litt om hva noen av våre ansatte gjør på fritiden.

Ida Kristin Dølmo, kommunikasjonsrådgiver
Publisert 06.05.2021
Sist oppdatert 11.07.2024

 

Bålkos

 

 

Navn: Hanna Eilertsen (37)

Tittel: Konstituert overlege infeksjon. Sidespesialisering Mikrobiologisk avdeling.

 

Arbeidsoppgaver: 

For tiden jobber jeg ved mikrobiologisk avdeling med påvisning av bakterier, virus, sopp og parasitter som kan gi infeksjoner, samt resistensbestemmelse av bakterier og sopp. Jeg er snart ferdig spesialist i infeksjon og indremedisin. 

Hva gjør at du trives i Nordlandssykehuset?

Nordlandssykehuset er et lite/mellomstort sykehus i norsk sammenheng der man etter kort tid blir kjent med folk på alle avdelinger. Samtidig er det spesialister her i de fleste fagfelt. Dette gjør samarbeidet enkelt, og veien for å spørre «en venn» kort. Nedslagsfeltet til Nordlandssykehuset er samtidig stort nok til at vi møter på pasienter med sjeldne diagnoser og kan følge disse opp her. Det er også gode muligheter for å forske ved Nordlandssykehuset Bodø hvis man ønsker det, eventuelt i samarbeid med større sentra. 
 

Hva gjør du på fritiden?

Jeg elsker å ha muligheten til å stikke ut på en topptur på sommeren etter jobb, eller på ski i Bodømarka på vinteren, med milevis med løyper og et titalls topper tilgjengelig i kjøreavstand. Min nyeste anskaffelse av utstyr for å utforske bodømarka er en terrengsykkel, da løypenettet i marka er supert for denne typen aktiviteter. Jeg benytter meg også av kajakken min, hovedsakelig i godvær på våren, sommeren og høsten. Jeg har ingen hytte i nærområdet, men bruker telt, og barna elsker å dra på telttur i helgene for å oppleve naturen. I Bodø har vi et nytt kulturhus, Stormen, som tilbyr et bredt utvalg av konserter for voksne og barn. Jeg forsøker å få med meg minst et par konserter i måneden. Biblioteket er også fantastisk for både voksne og småbarnsforeldre. 
 

Navn: Monica Almli (44)

Tittel: Klinisk konsulent i ruspoliklinikken ved Avdeling for rus, psykiatri og avhengighet (ARPA).

 
Snekring
 

Arbeidsoppgaver: 

Jeg forvalter de medisinske avtalene til pasientene i LAR (legemiddelassistert rehabilitering), samt poliklinisk rusbehandling for pasienter som går til polikliniske samtaler. Jeg bruker kognitiv terapi som grunnlag.
 

Hva gjør at du trives i Nordlandssykehuset?

Jobben min fordrer at jeg er i kontakt med mennesker med behov for en form for behandling, og som trenger at vi ser på dem som hele personer, ikke det de lider av. Jeg får muligheten til å tilegne meg bredere kunnskap rent faglig, og jeg får utfordre meg på områder der kompetansen min er smalest. 
 

Hva gjør du på fritiden?

Mine fritidssysler er av et bredt spekter. Jeg er ingen treningsentusiast, men bålkos med svidde ostesmørbrød i natur og hage er LYKKE. Om vinteren bruker jeg scooter-salen i Arjeplogs vintermalte utmark. Gi meg en hammer, sag og et oppussingsprosjekt, da er jeg i mitt ess. Jeg liker å danse swing, jeg maler bilder, og jeg er fersk klatrer. For et par år siden tok jeg våtkort i kajak. 
 
Jeg liker å skrive og å kle meg ut. Før pandemien samlet vi en gjeng et par ganger i året og hadde temakvelder. Videre er jeg engasjert i pårørendearbeid. Variasjon er viktig for meg. 
 

Navn: Nina Cruickshank (53)

Tittel: Helsesekretær.

 
Fjelltur
 

Arbeidsoppgaver: 

Jeg er helsesekretær med pasientadministrative oppgaver: telefon- og ekspedisjonsarbeid, innkalling til behandling, samt oppfølging og koordinering av timebøker på poliklinikk. Jeg rydder og driver ajourhold av ventelister og kvalitetssikring i pasientsystemer.
 

Hva gjør at du trives i Nordlandssykehuset?

Jeg elsker jobben min, arbeidsoppgavene og menneskemøtene. Arbeidsmiljøet er lærerikt, inspirerende og givende. Jeg elsker samarbeidet med fantastiske kollegaer og at vi har super oppfølging fra lederne. 
 

Hva gjør du på fritiden? 

Jeg er veldig aktiv på fritiden. Jeg er masse på tur sammen med verdens beste kjæreste, og jeg elsker å fotografere. I tillegg til våre daglige trim- og lufteturer, går vi fotturer i fjellet, skiturer og sykkelturer. I fjor sommer syklet vi i ti dager langs Helgelandskysten, fra Bodø til Brønnøysund, inklusive øyhopping. Vi er også på campingturer med telt, hengekøye og bobil. Det er fantastisk spennende å utforske nærområdet, med masse storslått natur, kultur og historie. Og så elsker jeg å reise. I 2016 dro jeg på en 50 dager lang tur alene i Sørøst-Asia. Jeg rakk sju land og 22 destinasjoner. I 2019 besøkte jeg Afrika, Tanzania og Zanzibar. Nå står mer av Norge, og spesielt Nord-Norge, Ti på Topp, Perleturer og TellTur for tur, med 55 forførende friluftsmål. Jeg nyter også samvær med storfamilien, jeg synger i kor og videreutdanner meg.
 

Navn: Greta Ingrid Hovde (45)

Tittel: Rådgiver i Bemanningssenteret.

 
Bading

 

Arbeidsoppgaver: 

Mine arbeidsoppgaver består i å bidra til å fremme heltidskultur i sykehuset. Vi tilbyr både hele stillinger og kombinasjonsstillinger til sykepleiere som ønsker å jobbe heltid. Min hverdag består mye i å koordinere dette arbeidet i samarbeid med mine to nærmeste kollegaer. Jeg har mye kontakt med både sykepleiere, ledere og andre faggrupper rundt om på sykehuset, noe som er svært givende. 
 

Hva gjør at du trives i Nordlandssykehuset?

Jeg har hatt Nordlandssykehuset som arbeidsgiver i 20 år og trives godt. Her er mange spennende muligheter når det gjelder arbeid, og jeg har vært så heldig å jobbe med masse fantastiske mennesker i disse årene. Flere av mine tidligere kollegaer er den dag i dag også mine nærmeste venner.
 

Hva gjør du på fritiden?

På fritiden liker jeg å være ute i naturen. Jeg har en hund som jeg er mye på turer i marka med, og vi går mye i fjellet om sommeren. Jeg trener også aktivt med hunden min, så det tar en del av fritiden. Det er et stort og godt miljø for hunderelaterte aktiviteter for de som ønsker det.
 
Jeg har også oppdaget en ny fritidsaktivitet det siste året, nemlig isbading. Vi er en gjeng tidligere kolleger fra Akuttenhet Nord som treffes i ny og ne og bader. Det er ikke de lengste svømmeturene, men opplevelsen av mestring er stor og badingen oppleves som veldig forfriskende, og ikke minst er det sosialt.
 

Navn: Kristin Skogøy (57)

Tittel: Overlege ved Barneklinikken.

 
Maleri
 

Arbeidsoppgaver: 

Arbeidsoppgavene er varierte og spennende fordi vi møter kvinner i alle aldre, i ulike livsfaser og fra ulike kulturer. Vi bistår på fødestuene, utfører små og store operasjoner, følger opp kreftpasienter, har mange polikliniske utredninger og en utstrakt undervisningsvirksomhet for medisinstudenter og andre yrkesgrupper.
 

Hva gjør at du trives i Nordlandssykehuset? 

Det er fantastisk å få jobbe med å ta imot et nytt liv! Det rommer så mye håp og forventninger, og jeg føler daglig på ærefrykt fordi jeg får være med på en så stor livsendring i folks liv. Jordmorfaget og fødselsomsorgen rommer så masse, både håndverksmessig og når det gjelder menneskelig innsikt. Jeg er stolt over å kunne «stå på skuldrene» til ei så sterk og tøff yrkesgruppe. Ellers trives jeg svært godt med å jobbe tverrfaglig, der et helt team fra flere spesialiteter er med på å gjøre hverandre gode, særlig når det virkelig haster eller vi har uavklarte situasjoner.
 

Hva gjør du på fritiden?

Vaktliv er tidvis slitsomt, men generer mye fri på dagtid. Den brukes til det fulle nede i mitt eget verksted hvor jeg har etablert meg med keramikkovn, dreieskive og eget enkeltmannsforetak. I det jeg går over dørterskelen, kommer jeg også inn i en frisone uten krav til prestasjon. Tid og sted løses litt opp, og det er herlig å jobbe med håndfast materiale der uventede former og farger plutselig dukker opp av ingenting. Iblant jobber jeg mot utstillinger i ulike gallerier, og en kortere periode har jeg også forsøkt å være deleier i en butikk på Bærums Verk. Mitt råd til alle som lurer på om de skal tørre å satse på noe de har drømt om, men kanskje ikke føler at de er flinke nok: Bare gjør det, du vil helt sikkert ikke angre!
 

Navn: Jo Stuve (25)

Tittel: Sykepleier ved Kirurgisk klinikk i Vesterålen (akuttmottak, intensiv og dagkirurgi/oppvåkning). Jobber også som tilkallingsvikar i ambulansen. 

 
Fisketur
 

Arbeidsoppgaver: 

Arbeidsoppgavene varierer fra arbeidssted til arbeidssted. I akuttmottaket er det som oftest akuttmedisinske problemstillinger og utredninger, i stor grad er det mye prosedyrer og eliminasjon av differensialdiagnoser. På intensiv er det hovedsakelig tung overvåkning av pasienter, ofte kombinert med potente medikamenter og respirasjonsstøtte. Her er det snakk om kontinuerlig pasientbehandling ovenfor en pasient om gangen. Ved dagkirurgien jobber man med pasientene før og etter operasjonen, sørger for at alt er på plass før operasjon og observere og behandler pasientene etter operasjonen. 
 

Hva gjør at du trives i Nordlandssykehuset?

Jeg trives i jobben fordi vi jobber så tett og forholdene er oversiktlige. Det er ingen tendenser til «spisse albuer», og de fleste har et kjennskap til de aller fleste. Folk er greie med hverandre og det gjør hverdagen trivelig. Jobben er variert både i antall pasienter og arbeidsoppgaver, noen dager er det «peise-rolig», andre dager er det «fullstendig texas», men som oftest et sted imellom. Dette gjør også jobben ekstra fin, den er på ingen måte monoton eller kjedelig. Best av alt er likevel folkene og hvor flott det er å være her på fritiden, spesielt i disse tider hvor sosial kontakt gjerne er litt vanskeligere enn før. Fjellene og havet går ingen steder. 
 

Hva gjør du på fritiden?

På fritiden min gjør jeg mye rart, avhengig av sesong og været. Her i Vesterålen er jo havet og fjellene hovedattraksjonen. Jeg holder på med klatring både inne og ute, toppturer, langrenn, fridykking, stisykling, fjellturer, svømming, fisking og surfing.  Nå om dagen har klatresesongen så vidt begynt, og undervannsjakta er så vidt i gang. Det er med andre ord mer enn nok å finne på om man er motivert. I tillegg er jeg også veldig glad i å spille og lage musikk, vi har et flott lokale ute på kaia der vi av og til samles en liten gjeng for å spille litt sammen. Til slutt må jeg jo nevne hvor utrolig flott det sosiale er her oppe. Det er et veldig ungt miljø blant legene og det er lett å få seg venner, spesielt om man er glad i friluft.

 

Navn: Lara Diana Bella Lumasac (29)

Tittel: Helsefagarbeider ved sterilsentralen.

 
Bilde ved tre
 

Arbeidsoppgaver: 

Ved sterilsentralen steriliserer vi utstyr for hele sykehuset. Vi kontrollerer at det er helt rent, før vi kjører det i autoklaven for sterilisering. Utstyr som er ødelagt sender vi til reparasjon. Vi tar også imot bestillinger av utstyr som skal brukes under operasjoner. 
 

Hva gjør at du trives i Nordlandssykehuset?

Jeg har fine kollegaer som hjelper hverandre, det gjør de travle dagene lettere. Vi har et godt arbeidsmiljø og alle er i godt humør. Jeg synes det er interessant å bli kjent med operasjonsutstyret som brukes til de ulike operasjonene. Jeg vet hvor viktig det er at utstyret og brettene er klare til bruk. Det har kommet mye nytt utstyr i det siste, noe som gjør det utfordrende og spennende. Vi må hele tiden passe på at alle brettene er komplette, med rent og sterilisert utstyr. Det gir meg et stort ansvar, og jeg føler jeg gjør en viktig jobb i sykehuset. 
 

Hva gjør du på fritiden?

På fritiden liker jeg å være sammen med familien min og å gå turer. Jeg liker også å ta en kjøretur og stoppe ved en rolig plass som har fin utsikt. Jeg liker å ta bilder av naturen, og hjemme ser jeg film eller serier. Noen ganger maler jeg, og jeg har nettopp lært meg å spille ukulele. 
 

Navn: Stine Andreasen (43)

Tittel: Klinikkoverlege Kvinneklinikken.

 
Skitur
 

Arbeidsoppgaver: 

Jeg er lege ved fødeenheten og gynekologisk avdeling. Jeg jobber med gynekologiske operasjoner, poliklinikk, ledelse og fagutvikling. Jeg arbeider også med undervisning.
 

Hva gjør at du trives i Nordlandssykehuset? 

Jeg har en variert hverdag med interessante oppgaver og hyggelige kolleger. Vi har et tverrfaglig samarbeid, og kombinert med familieliv og en aktiv fritid i de beste omgivelser, gjør det at jeg trives i Nordlandssykehuset. 
 

Hva gjør du på fritiden?

Jeg er mor til fire aktive barn og er gift med en kirurg og fotballtrener. Jeg er trener for 25 håndballjenter på 14 år, og er selv en aktiv håndballspiller på veteranlaget. Jeg løper i skog og mark og driver med telemarkkjøring i våre flotte fjell rundt Bodø. I helgene drar vi på tur til familie i Lofoten eller på båtturer til Steigen og andre nærområder. Når vi har ferie, reiser vi til alle verdenshjørner. Bodø er jo kun en times flytur fra Gardermoen.
 

Navn: Ann-Hilde Korsgård (55)

Tittel: Barnepleier ved Nyfødt Intensiv.

 
Jakt
 

Arbeidsoppgaver: 

Pleie og omsorg til premature og syke nyfødte barn, samt omsorg og veiledning for foreldre. Jeg er også med i NAST (Nyfødt intensiv ambulerende sykepleietjeneste), et hjemmesykehus for de som er på spisetrening hjemme.
 

Hva gjør at du trives i Nordlandssykehuset? 

Jeg trives veldig godt i jobben min og har superkjekke og sosiale kollegaer. I fjor fikk vi ny avdeling og har megautsikt over sjø og fjell.

 

Hva gjør du på fritiden?

På fritiden går jeg mye i fjellet, både sommer og vinter. Her er det masse flotte turmuligheter. Jeg går på rypejakt, dykker og spiller undervannsrugby. Jeg har også spilt squash.

 

Navn: Kristin Andreassen (32)

Tittel: Psykolog ved Voksenpsykiatrisk enhet, Lofoten.

 
Fjellklatring
 

Arbeidsoppgaver: 

Mine arbeidsoppgaver er utredning og behandling av moderate til alvorlige psykiske lidelser hvor det har skjedd et funksjonsfall. Det vil si at jeg utreder og behandler alt fra PTSD og depresjon, til personlighetsforstyrrelser og ADHD. 
 

Hva gjør at du trives i Nordlandssykehuset?

Jobben er variert og gir mye rom for læring. Det er spennende, men ikke bare lett. Jeg trives veldig godt her på sykehuset, først og fremst på grunn av kollegaene. Vi har det gøy sammen og har lav terskel for å komme inn til hverandre for å snakke om dagen, eller om man har hatt en vanskelig sak – eller noe helt annet urelatert til jobb. Ellers liker jeg en utfordrende og variert arbeidshverdag, samt det å ha base i Lofoten på grunn av fritidsmulighetene som er her.
 

Hva gjør du på fritiden?

På fritiden er jeg som oftest ute på klatring eller ski, eller turer i fjellet med hunden min. Lofoten har masse fin klippeklatring å velge i og sesongen kan vare helt fra april og så langt ut som i oktober. Etter det er det bare å vente på snøen og håpe at den legger seg her ute i vest også.
 

Er du lysten på jobb i Nordlandssykehuset etter å ha lest denne saken? Les mer om oss og våre ledige stillinger her.

 
Følg gjerne #nlshfritid på Instagram, kanskje du finner noen nye hverdagsaktiviteter?