Bioingeniør Åse Kristin (22) får utfordret seg selv

- Det aller beste med å jobbe på Sentrallaboratoriet er at vi har så varierte arbeidsoppgaver.

Ida Kristin Dølmo, kommunikasjonsrådgiver
Publisert 16.11.2020
Sist oppdatert 01.02.2023

Sentrallaboratoriet NLSH

- Dette er en fin plass å være. Jeg lærer nye ting hver dag, får utfordret meg selv, og jeg får jobbe sammen med veldig hyggelige og flinke kollegaer, sier 22-åringen.

Det sier bioingeniør Åse Kristin Bjørneraas Hopen (22).

Hun har sin utdannelse fra NTNU i Trondheim. I juni 2020 flyttet hun fra hjemkommunen Smøla i Møre og Romsdal til Bodø, da hun fikk jobb som bioingeniør ved Sentrallaboratoriet i Nordlandssykehuset.

- Dagene er varierte, og man får jobbe med så mange ulike fagområder: hematologi, klinisk kjemi, hormon/immunkjemi, koagulasjon, PNA-analyser og urinanalyser. Ettersom vi har hovedansvaret for blodprøvetaking på sykehuset har vi mye pasientkontakt. Det å møte mennesker i alle livets faser syns jeg er givende, og noe jeg liker veldig godt i jobben min. 

Lærer nye ting hver dag

For tiden er Sentrallaboratoriet inne i en spennende fase med ny automasjon og nye analyseinstrumenter. 

- Som vaktgående bioingeniør er man nødt til å beherske det meste av analyseinstrumenter på laboratoriet. Jeg gleder meg til å lære meg alt når ting har kommet ordentlig på plass. Å jobbe på Sentrallaboratoriet passer godt for de som liker å kunne «litt av alt». 

22-åringen trives godt som nyansatt i Nordlandssykehuset.

Bioingeniør Åse Kristin

Åse Kristin flyttet til Bodø da hun fikk jobb som bioingeniør ved Nordlandssykehuset.

- Dette er en fin plass å være. Jeg lærer nye ting hver dag, får utfordret meg selv, og jeg får jobbe sammen med veldig hyggelige og flinke kollegaer, sier hun og tilføyer: 
- Vi ønsker oss gjerne flere med på laget. 

Forelsket i naturen

I tillegg til jobbmulighetene i nord, ønsket Hopen å flytte til Bodø på grunn av naturen rundt bykjernen. 

- Bodø er en spennende og urban by i utvikling. Samtidig har man kort vei til å komme seg ut i naturen. Jeg syns fjellene her er fantastiske – sånne fjell har vi ikke hjemme.