Endelig fagdag for lofotleger igjen

Fagdag for lofotleger har vært en lang og god tradisjon. Etter et litt for langt opphold etter pandemi og usikkerhet rundt organisering var vi endelig i gang igjen 1. juni 2023.

Kommunelege Jan Haakon Juul, Vågan kommune
Publisert 06.06.2023
 
Forsamling som ser på presentasjon.

Kommuneoverlege Eva Nordberg, Vestvågøy kommune. (Foto: Jan Haakon Juul)

Lofotlegene har i mange år kunnet møtes til faglig påfyll og sosialt samvær to ganger i året. Alltid fordelt mellom Vågan og Vestvågøy kommune. Ildsjelene og primus motor for dette har vært praksiskonsulent Erik Martinsen og samhandlingsdirektør Steinar Pleym Pedersen. De har stått i bresjen for denne gode tradisjonen i årevis. Dette har vært en god arena for samhandling og styrket pasientenes samlede tilbud i vårt flotte øyrike.
 
- Pandemien satte en brems på dette, og da begge disse har gått av med pensjon i perioden har det vært litt usikkerhet om organiseringen av fagdagen. Heldigvis, etter noen møter med ledelsen i sykehus og kommuner kunne vi komme til enighet om hvordan vi kunne fortsette å gjennomføre dette i ånden til disse to. Fagpersoner og ledelse i sykehus og kommuner har i løpet av kort tid jobbet frem et program som vi stolt kunne få presentert på Thon Hotell Svolvær til 40 unge og gamle leger, ispedd ledelse fra både spesialisthelsetjeneste og kommune. I tillegg var det et hyggelig besøk av psykiatrien i Vesterålen, sier Jan Håkon Juul fra Vågan kommune og Eva Nordberg fra Vestvågøy kommune.

Dame som snakker til forsamling

Kommuneoverlege Eva Nordberg, Vestvågøy kommune. (Foto: Jan Haakon Juul)

Deltakerne på fagdagen fikk blant annet innblikk i felles pasientcasus, presentasjon av katastrofealarmen når bussen med italienske turister kjørte av veien i februar og nye behandlingstilbud i sykehuset. Agendaen så ut til å falle i god smak og det ble gode diskusjoner og tid til sosialt samvær.
 
- Vi gleder oss allerede til neste møte i høst, som vil være på Leknes, avslutter arrangørene.