Vi anbefaler at du alltid bruker siste versjon av nettleseren din.

Pasientkurs

Selvutviklingsgruppe

Kjenner du deg alene med dramatiske erfaringer? Opplever du følelsesmessige ettervirkninger som vanskelige i forhold til selvbilde og relasjoner? Havner du ofte i samme mønstre? Ønsker du å utfordre deg selv i et trygt fellesskap? Da kan kanskje en selvutviklingsgruppe være noe for deg.

Passert
21.
august
2024
  1. 21. aug. 2024, 14:00 - 15:30

Tid og sted

Når

  1. 21. aug. 2024, 14:00 - 15:30

Arrangør

Hvor

Zefyr hotell
Vardesenteret i 4. etasje på Zefyr hotell

Hvordan foregår det?

Selvutviklingsgruppen er en samtalegruppe som ledes av en gruppepsykoterapeut. Samtalen er fri og har ingen fast agenda eller bruk av øvelser. I gruppa er du ikke bare en som trenger hjelp – du er også en ressurs for andre.

Det er en følelsesmessig utfordring å oppleve sykdom eller ulykker som vil prege livet videre. Ikke alle har tilstrekkelige strategier med seg til å håndtere det, eller kanskje er strategiene brukt opp? Gjennom å dele erfaringer, tanker og følelser i et godt ledet gruppeopplegg, avdekkes gradvis de konflikter og utfordringer den enkelte har.

Gjennomføring

  • Samtalen foregår ukentlig, fra midten av august til midten av juni
  • Sted: Vardesenteret i 4. etasje på Zefyr hotell.
  • Gruppa er slow-open. Det vil si at den enkelte deltar så lenge det oppleves konstruktivt for å nå de målene han/hun har.
  • Når et gruppemedlem avslutter, gis plassen til en annen som kommer inn i gruppa.
  • Den analytiske gruppa består av både kvinner og menn og av mennesker med ulike diagnoser og erfaringer.
  • Det er plass til åtte gruppemedlemmer.

Inntak

Deltakerne i gruppa har en innledende samtale med gruppeterapeut der de sammen finner ut om dette er et tilbud som passer. Gruppa settes sammen på en gjennomtenkt måte for å sikre en god dynamikk, så det kan ta litt tid før det blir plass. Det er for eksempel et poeng at ikke alle er like gamle og har samme diagnose. Det er viktig med ulike perspektiver.  I forsamtalen er det også fokus på hva den enkelte har behov for å jobbe med. Det kan typisk være:

  • manglende livsmot etter store endringer i kropp og energinivå
  • forstyrrelser i relasjon og nærhet til andre
  • angst og uro for fremtiden
  • den vanskelige rollen det er å være «syk» eller «redusert»

Praktisk

Det er viktig at en analytisk gruppe er trygg og stabil. Dette krever at man møter presis til gruppe og blir værende hele møtet. Fravær meldes på forhånd, så tidlig som mulig.

For å gi den enkelte størst mulig frihet til å bruke gruppa, er det viktig at ingen gruppemedlemmer er i nær privat relasjon eller kjenner hverandre godt fra andre sammenhenger. Det er ikke ønskelig at medlemmene oppretter kontakt med hverandre utenom gruppemøtene, så lenge de deltar i gruppa. Det er moralsk taushetsplikt vedrørende forhold som er tatt opp i gruppa.

Kontakt