Pasientkurs

Overvektskurs - Lofoten

To dagers lærings- og mestringskurs for deg som følges opp ved lokalt senter for sykelig overvekt (LSSO) i Lofoten.

14.
november
2024
2 dager
 1. 14. nov. 2024
 2. 15. nov. 2024

Tid og sted

Når

 1. 14. nov. 2024
 2. 15. nov. 2024

Type arrangement

Gruppeopplæring

Arrangør

Arrangeres i samarbeid med representanter for brukergruppen, klinikk for psykisk helse og rus, frisklivssentralen Vestvågøy kommune.

Hvor

Lofoten, Gravdal
Store Møterom, 3 etasje.

Kurset er en del av behandlingsforløpet ved lokalt senter for sykelig overvekt (LSSO), Nordlandssykehuset Lofoten. Du trenger henvisning for å delta. Be din sykepleier ved LSSO sette deg på venteliste til kurset.

For å få utredning og behandling ved LSSO Lofoten trenger du henvisning av lege. Kriterier for henvisning kan du lese mer om her: 

Henvisning av pasienter med sykelig overvekt

Hvorfor delta på kurs?​

Målet med lærings- og mestringskurs er at du skal lære om sykdommen din og hvordan du kan mestre hverdagen. For å velge din vei må du ha kunnskap både om sykdom, behandling, egne ressurser og endring av levevaner.​​
 
Sammen om mestring, læring for livet
Lærings- og mestringssentrenes visjon i Helse Nord
 

I forka​nt av lærings- og mestringskurset kan du ta en e-læring som forbereder deg på hva du kan forvente av kurset. E-læringen tar cirka 15 minutter å gjennomføre, og du finner den her​

Innhold i kurset

Gjennom kurset møter man ulike fagfolk fra sykehuset og Vestvågøy kommune. Du møter også to brukerrepresentanter som deler sine erfaringer med å leve med sykelig overvekt - og hvordan de ved hjelp av ulike metoder har oppnådd vektnedgang og bedre livskvalitet. Vi legger til rette for at du kan stille spørsmål utveksle erfaringer med de andre kursdeltakerne.  

Praktisk informasjon

Kurset går over to dager på dagtid, med en fysisk aktivitet sist på den ene dagen (husk å ta med egnet tøy). Det legges opp til diskusjoner i grupper og i fellesskap.

Det serveres ikke lunsj på kurset, men man har anledning til å kjøpe lunsj i sykehusets kantine eller ta med matpakke. Kaffe, te, vann, frukt/grønnsaker er tilgjengelig i kursrommet.

Overnatting

Du kan benytte deg av Helse Nord sine hotellavtaler når du trenger overnatting i forbindelse med avtaler på sykehuset. Du må selv kontakte aktuelt hotell og oppgi at du vil benytte deg av hotellavtalen. Her finner du oversikt over hvilke hoteller Helse Nord har avtalepris med.

Overnatting refunderes etter faste satser. Du vil få refundert samme beløp uavhengig av hvilket hotell du benytter. Les mer om refusjon

Rettigheter og egenandel

Pasienter og pårørende har rettigheter blant annet i forhold til reise- og oppholdsutgifter og valg av behandlingssted når de skal delta på opplæringstiltak i sykehuset. 

Les mer om dette, om egenandel på kursene og om muligheten til fri fra arbeid for å delta på opplæring​​

Nyttige nettadresser

Her kan du finner nettsider med kvalitetssikret informasjon om helse og mestring. Klikk på lenkene for å åpne nettsidene:

Behandlingsforløp fedme Nordlandssykehuset

Helsenorge: Behandling av overvekt med legemidler og operasjon

Helsenorge: Mitt valg. Samvalg ved sykelig overvekt

Kursoversikt

Ønsker du å se flere kurstilbud for pasienter og pårørende kan du trykke her​


 

Kontakt

Relevante behandlinger

Andre datoer

 1. Passert
  12.
  juni
  2024
  2 dager
  Overvektskurs - Lofoten