Her kan du lese mer om kurset
Tre dagers lærings- og mestringskurs for deg som er yrkesaktiv høreapparatbruker og en av dine nærpersoner.
I Norge har en økende andel av befolkningen nedsatt hørsel. Nå arrangerer Nordlandssykehuset nytt kurs for yrkesaktive med nedsatt hørsel. Målet er at flere skal kunne stå i jobb.
Dårlig konsentrasjon, utmattelse, søvnproblemer, stress, stiv nakke og/eller skuldre, hodepine, sosial tilbaketrekning og redusert livskvalitet kan være symptomer på nedsatt hørsel.
Resultater fra HUNT4 viser at forekomsten av hørselstap blant voksne i 2018 var på 18,2 prosent. De fleste som har nedsatt hørsel vil før eller senere ha behov for høreapparat. Antall voksne høreapparatbrukere var anslått til å være 236 000 i 2018. Det er beregnet til å øke til 446 000 i 2040.
Høreapparatteknologien er i rivende utvikling. Det bidrar til at også de med små hørselstap får høreapparat, og mange av disse er unge og i jobb. Tilrettelegging på arbeidsplassen bidrar til at pasientene står lengre i jobb, er mindre sykemeldt og generelt har det bedre på jobb.
- Vi ønsker at de som får påvist hørselstap får verktøy og ferdigheter til å leve godt med hørselstapet og håndtere sin funksjonsnedsettelse, også i jobb. Da er det viktig at pasienten har kunnskap om sitt hørselstap, sine høreapparat, tilleggshjelpemidler og ikke minst rettigheter, muligheter og ansvar i arbeidslivet, sier rådgiver Anniken Evjen ved Lærings- og mestringssenteret i Nordlandssykehuset.
Nordlandssykehuset har derfor laget et tverrfaglig kurs over tre dager.
- I kurset har vi med oss dyktige fagpersoner og en erfaren brukerrepresentant som kan gi pasientene både kunnskap og ferdigheter for å håndtere utfordringer som dukker opp i kjølevannet av nedsatt hørsel.
Kurset starter 10. februar og har plass til 16 deltakere. Pasienter som ønsker å delta på kurset, må henvises fra sin fastlege.
Temaer som blir med i kurset er:
Tre dagers lærings- og mestringskurs for deg som er yrkesaktiv høreapparatbruker og en av dine nærpersoner.