- Akuttenhet for ungdomAkuttenhet for ungdom er et akuttpsykiatrisk døgntilbud for ungdom mellom 14 og 18 år i Nordland fylke. Enheten er et spesialisthelsetjenestetilbud (3. linje) og henvisning skjer først og fremst fra en lokal poliklinikk (BUP) eller lege.
- Akuttpsykiatrisk avdelingAkuttpsykiatrisk avdeling består av tre likelydende enheter. Akuttenhet Nord og Sør har 10 senger, mens Akuttenhet Salten har 12 senger. Ved enheten gis det korttidsbehandling til personer med psykotiske tilstander, alvorlige affektive lidelser, alvorlige personlighetsforstyrrelser, akutt selvmordtruende pasienter samt personer med sammensatte tilstandsbilder.
- Alderspsykiatrisk enhetAlderspsykiatrisk enhet er et fylkesdekkende tilbud til eldre som har behov for utredning eller behandling av psykiske lidelser. Enheten skal dekke over et vidt spekter av problemstillinger for personer over 65 år.
- Allmennpsykiatrisk enhet StokmarknesAllmennpsykiatrisk døgnenhet tilbyr behandling for alle typer psykiske lidelser. Vi er et frivillig behandlingstilbud og har totalt 8 døgnplasser primært til befolkningen i Lofoten og Vesterålen. Døgnenheten er tverrfaglig sammensatt og består av fagfolk fra ulike yrker. Innleggelser hos oss er i hovedsak planlagt etter henvisning fra fastlege eller annen behandler. Vi lager individuelle behandlingsplaner med en helhetlig tilnærming, ofte basert på en kombinasjon av miljøterapi på daglig basis, psykologsamtaler, oppfølging fra psykiater og fysisk aktivitet.
- AmbulansetjenestenVelkommen til ambulansetjenesten i Nordlandssykehuset. Tjenesten består av 20 ambulansestasjoner og fem ambulansebåter.
- Ambulant akutteam, LofotenAmbulant Akutt Team (AAT) Lofoten er en enhet innenfor spesialisthelsetjenesten som gir tilbud om akutt psykisk helsehjelp til voksne personer. De skal bidra til en rask vurdering av hjelpebehov i akutt psykisk krise, gi støtte og hjelp til pasient og pårørende, og bidra til rask mobilisering av nødvendige behandlingstiltak. Formålet er å redusere innleggelser i sykehus, bruk av tvang, og tilby hjelp i pasientens nærmiljø.
- Ambulant akutteam, VesterålenLofoten og Vesterålen DPS har eget ambulant akutteam som bistår pasienter i akutte psykiatriske kriser. De ansatte i teamet har lang og god erfaring med å møte mennesker i kriser, der de bor, og samarbeide med familie og nettverk.
- Ambulant rehabiliteringsteam, BodøAmbulant Rehabiliterings Team (ART) Salten er en del av Fysikalsk Medisin og Rehabiliteringsavdeling (FMR). ART Salten er et tverrfaglig team som jobber for et sammenhengende rehabiliteringsforløp for hver enkelt pasient. Teamet kan bistå i rehabiliteringsforløp i sykehus, andre institusjoner og hjemme. Det geografiske området teamet jobber i er kommunene i Salten, Værøy og Røst.
- Ambulant rehabiliteringsteam, LofotenAmbulant rehabiliteringsteam i Lofoten følger opp pasienter i deres hjem/kommune i Moskenes, Flakstad, Vestvågøy og Vågan.
- Ambulant rehabiliteringsteam, VesterålenOppfølging i pasientens hjem/kommune i Hadsel, Sortland, Øksnes, Bø og Andøy.
- Avdeling for akuttmottak, AMK og observasjonsenhetDenne avdelingen består av tre enheter.
- Avdeling for habilitering og rehabilitering
- Avdeling for kreft og lindrende behandlingAvdelingen består av fem enheter: Enhet for blodsykdommer og kreft, Enhet for stråleterapi, Enhet for kreftleger, Palliativt team og Vardesenteret. Avdelingen skal i samarbeid med kreftavdelingen ved Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) ivareta ikke-kirurgisk kreftbehandling og gi omsorg til kreftpasienter i Nordland.
- Avdeling for rus, psykiatri og avhengighet (ARPA)Vi gir behandlingstilbud innen tverrfaglig spesialisert rusbehandling (TSB) og psykisk helsevern (ROP-pasienter). Dette er et tilbud for personer over 18 år.
- Barne- og ungdomspoliklinikk, Indre SaltenKort om ansvar og oppgaver for denne poliklinikken.
- Barne- og ungdomspsykiatrisk avdeling (BUPA)Barne- og ungdomspsykiatrien i Nordland omfatter, foruten BUPA Nordlandssykehuset, poliklinikker ved hvert av de seks lokalsykehusene i Nordland hvor det er til sammen ni poliklinikker. BUPA har funksjon som sentralklinikk i fylket.
- Barnehabilitering, BodøVi gir tilbud til barn og unge i Nordland opp til 18 år som har medfødte eller tidlig ervervede funksjonsnedsettelse, eller skader i nervesystem eller bevegelsesapparat. Vi tilbyr tverrfaglig habilitering, diagnostisering, utredning og behandling. Vi gir også veiledning, kurs og undervisning til barn, ungdom, foreldre og det kommunale hjelpeapparatet.
- BarneklinikkenBarneklinikken skal gi befolkningen i Nordland et kvalitetssikret tilbud innenfor intensivbehandling av premature og syke nyfødte, sykdommer hos barn og barnehabilitering. Pårørende, foreldre og foresatte skal ivaretas, både i henhold til forskrifter og etter individuelle behov.
- Barnemedisin, BodøBarnemedisinsk sengepost er en del av Barneklinikken. Vi behandler barn med medisinske og øre, nese, hals-diagnoser i aldersgruppen 0 -16 år, barn med kirurgiske diagnoser i aldersgruppen 0-7 år og ortopediske barn opp til 14 år. Vi jobber mye tverrfaglig med fysioterapeut, ergoterapeut, logoped, klinisk ernæringsfysiolog med flere.
- Barnepoliklinikk, BodøBarnepoliklinikken i Bodø har ansvaret for undersøkelse, utredning og oppfølging av barn som ikke har behov for et lengre opphold i barneavdelingen.
- Barnepoliklinikk, VesterålenBarnepoliklinikken i Vesterålen har ansvaret for undersøkelse, utredning og oppfølging av barn som ikke har behov for et lengre opphold i barneavdelingen. Barnepoliklinikken i Vesterålen er åpent to dager i uken.
- BehandlingshjelpemidlerVi har ansvar for medisinsk-teknisk utstyr og tilhørende forbruksmateriell som er plassert i hjemmet hos pasienter i Bodø og Lofoten. Avdelingen er lokalisert i Bodø.
- Blodbanken, BodøBlodbanken i Bodø har ca. 2500 aktive blodgivere, og foretar ca. 5000 blodtappinger pr år. Ved Nordlandssykehuset i Bodø utføres det ca. 4000 blodtransfusjoner hvert år. I tillegg transfunderer vi ca. 300 poser blodplatekonsentrater og 1500 poser plasma.
- Blodbanken, LofotenBlodbanken i Lofoten har ca. 380 aktive blodgivere, og foretar i rundt 750 tappinger pr. år.
- Blodbanken, VesterålenVelkommen til Blodbanken i Vesterålen!
- Bryst- og endokrinkirurgisk poliklinikk, BodøBryst- og endokrinkirurgien ved Nordlandssykehuset ivaretar pasienter på alle omsorgsnivå og har ett nært samarbeid med Brystdiagnostisk senter i Nordlandssykehuset. Enheten er ansvarlig for utredning, behandling og kontroller av pasienter med sykdom i bryst, skjoldbruskkjertel (thyroidea) og biskjoldbruskkjertel (parathyroidea).
- Brystdiagnostisk senter (BDS), mammografiMammografi er en røntgenundersøkelse av brystene. Undersøkelsen kan påvise brystkreft før det er mulig å kjenne svulsten eller se noen utvendige forandringer. I Norge tilbys kvinner mellom 50-69 år mammografi annen hvert år. Målsettingen med det offentlige tjenestetilbudet er å redusere dødeligheten av brystkreft, gjennom tidlig oppdagelse.
- BUP ambulant enhetAmbulant enhet er en del av Barne- og ungdomspsykiatrisk avdeling (BUPA) ved Nordlandssykehuset i Bodø. Enheten gir intensiv polikinisk og arenafleksibel behandling til pasienter i Saltenregionen.
- BUP Fagenhet for autismeFagenhet for autismespekterdiagnoser er et spesialisert tilbud til barn og ungdom med diagnose innenfor autismespekteret og deres familier og nettverk.
- BUP Fagenhet for familiebehandlingFagenhet for familiebehandling er en enhet ved barne- og ungdomspsykiatrisk avdeling (BUPA) ved Nordlandssykehuset i Bodø. Enheten arbeider primært i Nordlandssykehusets ansvarsområde. Enheten tilbyr behandlingsopphold til familier der et eller flere av barna mellom 0 – 18 år har alvorlige psykiske / psykososiale problemer. Familier med barn mellom 0 – 12 år prioriteres.
- BUP Fagenhet for nevropsykologiNår du kommer til Nevropsykologisk poliklinikk, har legen eller psykologen som har henvist deg vurdert at du trenger en nevropsykologisk undersøkelse.
- BUP Fagenhet for spiseforstyrrelserFagenhet for spiseforstyrrelser er et poliklinisk team organisert under BUPA ved Nordlandssykehuset i Bodø. Enheten ble opprettet i 2000 for å være et tilbud til barn og ungdom med alvorlig spiseforstyrrelse. Det arbeides opp mot lokalt nettverk med det formål at alle med spiseforstyrrelser skal få best mulig hjelp der de bor. Enheten bistår også fylkets ni Barne- og ungdomspsykiatriske poliklinikker i behandlingen av alvorlige spiseforstyrrelser.
- BUP Lofoten GravdalBarne- og ungdomspsykiatrisk poliklinikk for Lofoten er et poliklinisk tilbud (dagtilbud) for barn og ungdom mellom 0-18 år og deres foresatte/familier.
- BUP Lofoten SvolværBarne- og ungdomspsykiatrisk poliklinikk for Lofoten er et poliklinisk tilbud (dagtilbud) for barn og ungdom mellom 0-18 år og deres foresatte/familier.
- BUP VesterålenEnhet Vesterålen utreder og behandler barn og ungdom i alderen 0-18 år med moderate og alvorlige psykiske vansker, samt yter hjelp til deres familier. Noen av de vanligste problemstillingene er vansker med angst, atferdsforstyrrelse/trasslidelse, bipolar lidelse, depresjon, forstyrrelser av aktivitet og oppmerksomhet (ADHD)- mistanke, psykose, selvskading, selvmordstanker, spiseforstyrrelser, Tourettes syndrom, traumer/kriser/katastrofer med alvorlige psykiske reaksjoner, tvangstanker og/eller tvangshandlinger, utviklingsforstyrrelser/ autismespekter tilstander og mistanke om gjennomgripende forstyrrelser/tilstander.
- BUP Ytre Salten - barnEnhet for barn utreder og behandler barn på 0 – 12 år med moderate og alvorlige psykiske vansker, samt yter hjelp til deres familier. Noen av de vanligste problemstillingene er vansker med angst, atferdsforstyrrelse/trasslidelse, depresjon, forstyrrelser av aktivitet og oppmerksomhet (ADHD)- mistanke, spiseforstyrrelser, Tourettes syndrom, traumer/kriser/katastrofer med alvorlige psykiske reaksjoner, tvangstanker og/eller tvangshandlinger og utviklingsforstyrrelser/ autismespekter tilstander og mistanke om gjennomgripende forstyrrelser/tilstander. Vedr. sped- og småbarn tilbyr vi råd og veiledning til foreldre som av ulike grunner har alvorlige vansker i sin foreldrerolle og/eller i samspill med sine barn.
- BUP Ytre Salten - ungdomEnhet for ungdom utreder og behandler ungdom på 13 – 18 år med moderate og alvorlige psykiske vansker, samt yter hjelp til deres familier. Noen av de vanligste problemstillingene er vansker med angst, atferdsforstyrrelse/trasslidelse, bipolar lidelse, depresjon, forstyrrelser av aktivitet og oppmerksomhet (ADHD)- mistanke, psykose, selvskading, selvmordstanker, spiseforstyrrelser, Tourettes syndrom, traumer/kriser/katastrofer med alvorlige psykiske reaksjoner, tvangstanker og/eller tvangshandlinger og utviklingsforstyrrelser/ autismespekter tilstander, mistanke om gjennomgripende forstyrrelser/tilstander.
- BUP Ytre Salten - ØrnesEnhet Ørnes utreder og behandler barn og ungdom i alderen 0-18år med moderate og alvorlige psykiske vansker, samt yter hjelp til deres familier. Noen av de vanligste problemstillingene er vansker med angst, atferdsforstyrrelse/trasslidelse, bipolar lidelse, depresjon, forstyrrelser av aktivitet og oppmerksomhet (ADHD)- mistanke, psykose, selvskading, selvmordstanker, spiseforstyrrelser, Tourettes syndrom, traumer/kriser/katastrofer med alvorlige psykiske reaksjoner, tvangstanker og/eller tvangshandlinger, utviklingsforstyrrelser/ autismespekter tilstander og mistanke om gjennomgripende forstyrrelser/tilstander.
- Dagenhet for barnVed dagenhet for barn på Nordlandssykehuset i Bodø utføres det ulike undersøkelser og behandling av barn som ikke trenger innleggelse.
- Dagenhet SvolværEnheten tar imot pasienter mellom 16-30 alder der det anbefales et mer omfattende tilbud enn tradisjonell poliklinisk behandling. Gruppen består av unge med debuterende psykiske lidelser som psykoseproblematikk, personlighetsforstyrrelser, affektive lidelser, tvangslidelser, spiseforstyrrelser, angst, depresjon, rus m.m. Pasientene har gjerne sammensatt problematikk. Behandlingstilbudet varierer ut ifra individuelle behov.
- Dagkirurgi og kirurgisk mottak, Bodø
- Dagkirurgi, Lofoten
- Dagkirurgi, Vesterålen
- Diabetes poliklinikk, N3Ved diabetespoliklinikken gis det behandling, veiledning og opplæring til voksne pasienter over 18 år med diabetes type 1 og svangerskapsdiabetes. Vi behandler også noen med type 2 som ikke kommer i mål med behandling i primærhelsetjenesten.
- Diagnostisk klinikkDiagnostisk klinikk er lokalisert ved alle tre sykehusene i Nordlandssykehuset. Vi gjør forskjellige røntgenundersøkelser, leverer laboratorietjenester og nukleærmedisinske undersøkelser.
- Dialyseenhet H3Dialysen er en del av medisinsk klinikk og holder til i moderne lokaler i H3. Hos oss jobber det høyspesialiserte spesialsykepleiere og sykepleiere med lang erfaring innen dialyse.
- Enhet for blodsykdommer og kreftEnheten tilbyr medikamentell kreftbehandling, og annen dagbehandling til kreftpasienter og pasienter med blodsykdommer. Ved poliklinikken møter du kreftsykepleiere, kreftleger, legespesialister i blodsykdommer, og helsesekretærer. Pasienter som kommer til poliklinikk for første gang får samtale med lege og/eller sykepleier. Du må gjerne ha med en pårørende eller venn til denne timen.
- Ergoterapi, LofotenErgoterapeutene yter tjenester til sykehusets innlagte og polikliniske pasienter, ut fra elektronisk henvisning fra behandlende lege. Ergoterapeutens oppgave er kartlegging/vurdering, behandling, rehabilitering, råd og veiledning. Ergoterapeuter er autorisert helsepersonell og har et selvstendig vurderings- og behandlingsansvar i pasientsituasjoner.
-1
Side1av 4
3