Dagenhet for barn

Ved dagenhet for barn på Nordlandssykehuset i Bodø utføres det ulike undersøkelser og behandling av barn som ikke trenger innleggelse.

Ved enheten jobber det tre spesialsykepleiere. Det er også en assistentlege på
dagenheten, samt at overlegene på Barneavdelingen er hos oss ved behov.
Hvis du har fått info om prosedyrer knyttet til innleggelsen må foreldre/foresatte lese dette og informere barnet. På den måten kan vi sammen forberede barnet på det som skal skje. 

En av foreldre/foresatte får være med barnet under hele oppholdet. Dersom flere følger, må dere regne med å bytte på å være sammen med barnet.

Medisiner

Dersom barnet bruker faste, daglige medisiner, tas disse som vanlig om morgenen. Skal barnet til en undersøkelse som krever faste, kan medisinene likevel tas med et halvt glass vann. Ta med medisinene til sykehuset.

Sykdom?

Hvis barnet er forkjølet, hoster eller har feber skal dere ta kontakt med oss så tidlig som mulig. Dette fordi dagoppholdet kanskje må utsettes, og da kan vi bruke den timen til å ta inn et annet barn.

Har barnet i løpet av de 2-3 siste ukene før dagoppholdet vært utsatt for smittsomme sykdommer, eksempelvis vannkopper/meslinger, ta kontakt med oss i god tid på telefon 953 03 681/952 85 981.

På dagenheten

Når dere kommer til oss blir dere møtt av en sykepleier som vil fortelle hva som
skal skje videre.

Det kommer en lege for å prate med dere og undersøke barnet. Som regel får dere ikke svar på undersøkelsen samme dag, men vil bli tilskrevet eller innkalt til ny time hos en lege på barnepoliklinikken.

Bedøvelseskrem (Emla)

Dersom barnet skal ta blodprøve eller få venflon (et lite plastrør i en blodåre) kan det brukes bedøvelseskrem. Dette gjør vi for å minske ubehaget. Emla fås kjøpt på apoteket og skal legges på én time før dere kommer til oss. Kremen settes over synlig blodåre på begge håndbaker og evt. albuene.

Ventetid

Det kan bli litt ventetid før undersøkelsen/behandlingen starter. 

Mat og drikke

Sykehuset dekker ikke matutgifter til dagpasienter/pårørende. Ta gjerne med matpakke. Vi serverer te og kaffe til pårørende og saft eller vann til barna. De som er i narkose får litt å spise etter oppvåkningen. 

Undersøkelser

Dere som pårørende kjenner barnet best. For at undersøkelsen skal bli vellykket er vi avhengige av hjelp fra dere. Sykepleier og pårørende samarbeider om å berolige barnet. Ta med kosedyr, smokk eller andre ting som barnet er kjent med.

Likegladmedisin

Vi kan gi likegladmedisin hvis barnet skal til en undersøkelse hvor det ikke skal sove, men vi ser at det er urolig og engstelig. Medikamentet gis da i munnen eller i endetarmen like før undersøkelsen.

Faste før narkose

Fast føde/melkeprodukter/morsmelkerstatning kan gis inntil seks timer før anestesistart. Morsmelk kan gis inntil fire timer før anestesistart.

Klare væsker (saft, juice uten fruktkjøtt, brus og saftis uten sjokoladetrekk) kan gis inntil én time før anestesistart, opp til 3 ml./kg.

Neglelakk, sminke, smykker og piercing må fjernes før barnet skal i narkose. Det
er også viktig med hel kroppsvask/dusj kvelden før en operasjon.

Slik finner du fram

Oppmøtested

Dageneheten holder til i femte etasje i Nordlandssykehuset, Bodø sentrum (K-fløy).
En bygning med et skilt på forsiden

Bodø, sentrum

Parkveien 95

8005 Bodø

Klikk på bildet for stor​​ versjon o​​​g forklaringer.​

Kart over bygninger og vei

​​​

 

Barn på sykehus

Vi har samlet informasjon til både barn og foreldre som skal til sykehuset.
Barn på sykehus
Gutt med legefrakk og stetoskop