Gutt med legefrakk og stetoskop

Barn på sykehus

Hvordan er det egentlig å være på et sykehus? Hva er lurt å gjøre før du kommer til oss? Hva skjer mens du er her? Og hva skjer når du er ferdig? Du vil også bli kjent med vår gode venn Hippo! Alt dette kan du lese mer om på disse sidene.

Før du skal på sykehuset

Hva er det lurt å pakke med seg når man skal på sykehuset? Er det noe vi som jobber på sykehuset bør vite før du kommer hit?
Når du vet at du skal på sykehuset
Mannlig sykepleier som smiler til to barn

Mens du er på sykehuset

Alle som jobber på sykehuset ønsker å hjelpe deg på best mulig måte. Bli bedre kjent med hvem som jobber hos oss og hvilke undersøkelser du kanskje skal gjøre.
Les mer om hva som kan skje mens du er hos oss
Lege som måler høyde på jente

Etter at du har vært på sykehuset

Når du er ferdig med undersøkelser og behandlinger kan du reise hjem - men det kan hende du må tilbake hit igjen, eller at du må til et annet sykehus.

Hva kan skje etter at du har vært på sykehuset?
Gutt og jente som ser på hverandre

Et barnevennlig sykehus

• Tre personer og en bamse står samlet og smiler
    10. januar 2024
    Oliver (9) og Hippo har laget film

9. januar var det duket for premiere på Nordlandssykehusets ferskeste film, Oliver som skal gjøre en MR-undersøkelse. Hippo var selvskreven gjest i filmen og passet godt på Oliver fra start til slutt.

• En gruppe kvinner som står i et rom
    15. desember 2023
    Vant prisen Årets sommerfugl

Prosjektet "Et barnevennlig sykehus" vant Årets sommerfugl 2023 i Nordlandssykehuset.

• Rom med leker
    4. mai 2023
    Pusterommet

Uten å ha brukt en eneste krone, har Salten DPS laget et rom for barn som er pårørende til pasienter i psykiatrien. – Vi ønsker flere barn på besøk, sier koordinator Eirin Aasen i Salten DPS.

Sist oppdatert 03.01.2024