Gutt med legefrakk og stetoskop

Barn på sykehus

Hvordan er det egentlig å være på et sykehus? Hva er lurt å gjøre før du kommer til oss? Hva skjer mens du er her? Og hva skjer når du er ferdig? Alt dette kan du lese mer om på disse sidene.

Før du skal på sykehuset

Hva er det lurt å pakke med seg når man skal på sykehuset? Er det noe vi som jobber på sykehuset bør vite før du kommer hit?
Når du vet at du skal på sykehuset
Mannlig sykepleier som smiler til to barn

Mens du er på sykehuset

Alle som jobber på sykehuset ønsker å hjelpe deg på best mulig måte. Bli bedre kjent med hvem som jobber hos oss og hvilke undersøkelser du kanskje skal gjøre.
Les mer om hva som kan skje mens du er hos oss
Lege som måler høyde på jente

Etter at du har vært på sykehuset

Når du er ferdig med undersøkelser og behandlinger kan du reise hjem - men det kan hende du må tilbake hit igjen, eller at du må til et annet sykehus.

Hva kan skje etter at du har vært på sykehuset?
Gutt og jente som ser på hverandre

Hei! Jeg heter Hippo og bor på Barneklinikken, men jeg arbeider på hele Nordlandssykehuset. Sammen med legene og sykepleierne vil jeg gjerne hjelpe deg å forstå alt som må gjøres når du er hos oss. Jeg kan holde deg i hånda, jeg kan være med på alt du skal gjøre - og jeg kan gi deg verdens beste klem. Gleder meg til å møte deg!

 

Bamse som sitter i lekebil

 

 

Live og Elle har vært på sykehuset og fått narkose. Se hvordan det gikk!

 

Visste du at du har en hel rekke ulike rettigheter når du ligger på sykehus? På helsenorge.no får du en oversikt over barn og unges rettigheter som må til lege eller sykehus

Det er ikke alltid så lett å skjønne alle ordene som blir brukt av leger og sykepleiere på sykehuset. Her kan du finne forklaringer på noen av de mest vanlige ordene. 

Et barnevennlig sykehus

 • Rom med leker
  4. mai 2023
  Pusterommet

  Uten å ha brukt en eneste krone, har Salten DPS laget et rom for barn som er pårørende til pasienter i psykiatrien. – Vi ønsker flere barn på besøk, sier koordinator Eirin Aasen i Salten DPS. 

 • Jente som holder en bamse og smiler
  23. mars 2023
  Live (9) vil hjelpe andre barn til å bli trygg på sykehus

  Det var etter at Live Rønning Madsen selv var pasient at ideen om å få til en informasjonsfilm til barn ble til. – Jeg synes alle barn burde få vite mer om hva som skjer når man kommer til sykehuset, sier den ferske skuespilleren.

 • Sykehusbamsen Hippo og sykepleiere
  13. mars 2023
  Den trygge vennen

  Tryggere barn, kjappere undersøkelser, mindre medisinering og effektivisering er noen av erfaringene Nordlandssykehuset har gjort seg etter at sykehusbamsen Hippo har blitt tatt i bruk ved EEG-undersøkelser. 

Sist oppdatert 05.10.2023