En vanlig dag på sykehuset

Dagene på sykehuset starter som regel ganske tidlig.

Et barn som kjører en trehjulssykkel

En vanlig dag på sykehuset starter som regel tidlig på morgenen. Noen ganger må man ta en blodprøve for å sjekke hvordan kroppen har det. Da kan man få «tryllekrem» der prøven skal tas. Se hvordan det ser ut når Hippo tar blodprøve (link) Dersom du trenger medisiner får du ofte dette på morgenen.

Frokosten kommer fra et stort kjøkken på sykehuset ca. kl. 08-08.30. Det kommer på et brett som du kan ta med deg på rommet ditt og spise sammen med den voksne du har med deg. Noen ganger må man vente med frokosten. Det kan for eksempel være hvis du skal opereres eller gjøre en undersøkelse hvor du ikke kan ha mat i magen.

 

 

Ofte kommer legen innom for å høre hvordan det står til med deg, dette kalles legevisitt. På legevisitten vil legen undersøke deg ved å for eksempel lytte på hjertet og lungene dine, eller kjenne på magen din. Kanskje det kiler litt. Så planlegger dere hva som skal skje videre.

Jente som undersøker en lege i øret

 

På sykehuset finnes det en sykehusskole som er åpen fra klokken 09.00. Dette er en litt annerledes skole hvor man gjør hyggelige ting. Lærerne på sykehusskolen samarbeider med lærerne du har hjemme slik at du ikke går glipp av det klassen din gjør. Kan du ikke komme på skolen kan læreren komme til deg på rommet.

På barneavdelingen er det en lekestue som er åpen fra kl. 09.00. Her jobber det en barne- og ungdomsarbeider som leker sammen med deg og finner på gøye aktiviteter. På lekestuen finnes det brettspill, bøker, hobbysaker og masse leker. Hit kan du komme når du vil.

Ca. klokken 11.30 kommer det lunsjbrett til avdelingen. Etterpå kan du leke eller dra på skolen hvis du ikke skal til undersøkelse. På ettermiddagen blir det servert middag kl. 15-15.30. Etter middagen kan du gjøre det du ønsker. Du kan spørre sykepleieren din om hva du kan finne på.

 

Et barn som kjører en trehjulssykkel

 

Etter kveldsmaten er det rolig på avdelingen og de fleste er på rommene sine. Alle rommene har TV som man kan se på. Når man er trett er det tid for tannpuss og kveldsstell.

Sist oppdatert 03.01.2024