Overlege Cato Kjærvik fikk artikkel publisert i Bone & Joint Journal

1. juli ble overlege ved Nordlandssykehuset Vesterålen Cato Kjærviks, artikkel om hvilke faktorer som innebærer størst risiko for død etter hoftebrudd presentert i Bone & Joint Journal. Artikkelen ble valgt ut som en av to Editor's Picks i juli.

Publisert 02.08.2022
En mann iført blå skjorte

Artikkelens tittel er «Modifiable and non-modifiable risk factors in hip fracture mortality in Norway, 2014-2018 a multi-registry study». Cato Kjærvik skrev artikkelen sammen med Odd Søreide fra Senter for klinisk dokumentasjon og evaluering (SKDE), Eva Stensland fra SKDE, Jan-Erik Gjertsen fra Nasjonalt Hoftebruddregister og Jurate Saltyte-Benth, statistiker fra Universitetet i Oslo.

- I forbindelse med publiseringen ble vi først valgt ut til å være en del av et eksamensystem hvor man kan få CME-poeng ved å svare på spørsmål vi har lagd angående artikkelen. CME-poeng er nødvendig i noen land for spesialistutdanning og etterutdanning, forteller Kjærvik.

Deretter fikk de vite at de var en av to Editor's Picks i juli, noe som betyr at redaktøren mente artikkelen fortjente mer oppmerksomhet. Dette førte til at artikkelen ble enda bredere markedsført via kanaler som Instagram, Twitter, nyhetsbrev fra Bone & Joint Journal og på nettsidene deres, som igjen bidrar til at den når ut til flere lesere. Dette betyr at flere kan bruke deres funn i videre forskning og praksis.

- Forskning er nyttigst når den blir lest og brukt videre, avslutter Kjærvik.

Vi gratulerer!​

Les artikkelen her