Tre personer som er i et bibliotek og låner bok

Biblioteket

Velkommen til biblioteket i Nordlandssykehuset.  Vi tilbyr i hovedsak medisinsk faglitteratur innen somatiske og psykiske lidelser.  Vi hjelper gjerne ansatte med søking, søkeveiledning, referanser og forslag til litteratur.

Biblioteket er betjent mandag til tors​dag kl. 10.00-14.00.

Du finner oss i Bodø, både i Nordlandssykehuset sentrum og i Rønvik. Vi sender også gjerne til alle våre lokasjoner.

I sentrum kan ansatte bruke biblioteklokalet hele døgnet. Dersom du har skaffet lånekort hos oss kan du benytte selvbetjent utlån.   

Vi har pc både for ansatte og for publikum. Det er mulig å sitte i våre hyggelige biblioteklokaler for å jobbe med ting, lese, surfe på mobilen eller bare få et lite avbrekk.
Samlingen til biblioteket i sentrum er rettet mot somatikk, mens samlingen til biblioteket i Rønvik er rettet mot psykiatri. 

Vi oppmuntrer alle ansatte som ønsker hjelp til søk eller referanser å avtale tid ved å henvende dere til oss på mail.​


Skal du være lenge innlagt på sykehus, anbefaler vi å sjekke ut tilbudet i Stormen bibliotek i Bodø, Stokmarknes Folkebibliotek i Vesterålen og Meieriet bibliotek i Lofoten. 

Du kan også sjekke ut karanteket.no, en samleside for ulike digitale tilbud med bøker, film og lydbøker. Her finnes også bøker og lydbøker på flere språk.Biblioteket i sentrum er lokalisert i 1. etasje sammen med Lærings- og mestringssenteret (LMS), inn hovedinngangen og til høyre.

Biblioteket i Rønvik er lokalisert i Mellomåsveien 4, i etasjen over Festsalen.

​Du kan kontakte oss på e-post.

Biblioteket i sentrum: somatikkbibliotek@nlsh.no
Biblioteket i Rønvik: psykiatribibliotek@nlsh.no​

Sist oppdatert 03.07.2024