Fagkurs

Fagdag

Meld deg på fagdagen 1. juni 2023

Frist for påmelding: 18. mai 2023
Kommunene i Lofoten og Nordlandssykehuset HF inviterer til fagdag for leger ansatt i både spesialist- og primærhelsetjenesten 1. juni.

I tett samarbeid arrangerer Nordlandssykehuset HF ved samhandlingsavdelingen og Lofotens kommuner to årlige fagdager for leger ansatt i både spesialist- og primærhelsetjenesten.

Helsevesenet er i stadig omstilling og endring, og fagdagene er en viktig arena for samhandling og en møteplass for kunnskapsutveksling og felles faglig oppdatering.

Fagdagen er åpen for leger i Nordlandssykehuset og leger i Lofot-kommunene. Fagdagen søkes godkjent som poenggivende seks timer i allmennmedisin.

Foreløpig program
  • Pasientkasus alkoholisert mann – case – innleggelser medisin, etikk bolig, vurderinger, oppfølgning FACT, tvang 10.2 – samhandling og løsninger
    • Lars Andreas Dahl, Jan Håkon Juul, Emil liljebakk (FACT). Lege medisinsk avdeling
  • Atferdsproblematikk- personlighetsforstyrrelser / schizofreni – tvang? Akuttinnleggelser – case Vågan
    • Innleder ikke avklart. BUP – BUPA
    • (innlegg fra leger som har vært involvert pluss faglig påfyll av «hva som er rett behandling» fra spesialist
  • Helseberedskap på tvers av linjene
    • Presentasjon av Edle Elstad, Tiller, Eva Nordberg og Brage Toreid
  • Presentasjon av rapport om transport av akutte psykiatrisk syke pasienter
    • (Randi Spørck)
  • Den multisyke pasient – når er en pasient utskrivningsklar
  • Status kommunene- nyheter – behandlingstilbud - rekruttering
  • Status NLSH Lofoten – nyheter - spesialister.

Jan Håkon Juul